Výborný koláčik s tvarohom a čučoriedkami

Tiež sa Vám to stáva? Máte doma pár surovín, nechce sa Vám ísť do obchodu, ale chcete (potrebujete) upiecť koláčik. Tak to bolo pred pár dňami u nás – tvaroh, čučoriedky. Prečo som „potrebovala“ koláčik? Prišli mladí z Prahy. Takže. Behom na web – ale akosi ma nič neočarilo. Zachránia to kuchárske knihy – veď ich mám dosť. Zachránila to LIDL CUKRÁREŇ podľa ADRIANY POLÁKOVEJ :). Poznáte tú knihu? Je krásna na pohľad, lahodí oku. Na každý odfotený kúsok mám chuť :).  Ale späť k receptu: zapáčil sa mi na prvý pohľad. Trochu som sa bála cesta, ale Vy sa nemusíte 🙂

Cesto:

6 vajíčok

180 g kryštálového cukru

6 lyžíc rastlinného oleja

140 g hladkej múky

40 g kakaa, džem

Tvarohová plnka

500 g jemného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

2 vanilkové cukry

Čučoriedkový krém

čučoriedky

vanilkový puding

POSTUP:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne po častiach pridávame cukor a šľaháme do rozpustenia. Nasledujú pri nižších otáčkach žĺtka – jedno po druhom a potom pomaly pridávame olej. Na záver už len zľahka metličkou pridávame múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme cca 20 minút pri 180ºC. Hotové cesto oddelíme opatrne od papiera a necháme vychladnúť.

Potom v miske vyšľaháme tvaroh so smotanou a vanilkovým cukrom na pevný krém. Čučoriedkový krém urobíme nasledovne: Ja som mala čerstvé čučoriedky. Asi 400 g som dala do kastrólika a k tomu asi tak 1,5-2 dcl vody a jeden vanilkový cukor. V troške vody som rozmiešala puding a uvarila. Keď to trošku prechladlo rozotrela som to na koláčik a šup do chladničky. Na druhý deň podávame. Bol fantastický – cesto je úplne rozplývajúce sa. A kombinácia tvarohu a čučoriedkového krému – no jedna báseň. Verím, že Vám bude chutiť rovnako ako nám 🙂

 

 

 

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre