Mala k nám prísť návšteva. On a Ona :). Bola to taká „prvá oficiálna“ návšteva. Tak som sa rozhodla, že pripravím dobrú večeru. A takto sa to podarilo:
Potrebujeme:
Bravčová panenka
zemiaky
mrazená zelenina „Seasoned mixed Vegetables – mexican style“ (dostať v Lidli)
1 konzervu Chili beans (pikantná fazuľka v náleve)
soľ, korenie, olej, kmín
Postup:
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme. Posolíme, pokoreníme, prípadne použijeme obľúbené voňavé korenie, alebo bylinky, Pokvapkáme olejom a necháme odstáť. (Čím dlhšie, tým lepšie). Keď je to aktuálne dáme do rúry piecť. Dala som 200 stupňov a 45 minút. Medzi tým pripravíme zemiaky. Celé ich poumývame, možno aj kefkou – nešúpeme. Nakrájame na štvrťky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posolíme, posypeme rascou, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Ja mám takú rúru, že môžem dve veci odrazu :).
Kým sa nám to pečie, pripravíme salsu. Alebo omáčku, ak chcete. Mrazenú zeleninu dáme na panvicu a prehrievať. Je trošku ochutená. Potom pridáme fazuľu z konzervy, môžeme pridať aj kukuricu, alebo hocičo podľa vlastnej fantázie. Keď je mäso upečené, pokrájame ho šikmo na plátky a servítujeme – tiež podľa vlastnej fantázie. Myslím, že mäso môže byť rôzneho druhu – podľa chuti. Dobrú chuť 🙂