Bravčová panenka s pečenými zemiakmi a pikantnou salsou

Mala k nám prísť návšteva. On a Ona :). Bola to taká „prvá oficiálna“ návšteva. Tak som sa rozhodla, že pripravím dobrú večeru. A takto sa to podarilo:

Potrebujeme:

Bravčová panenka

zemiaky

mrazená zelenina „Seasoned mixed Vegetables – mexican style“ (dostať v Lidli)

1 konzervu Chili beans (pikantná fazuľka v náleve)

soľ, korenie, olej, kmín

Postup:

Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme. Posolíme, pokoreníme, prípadne použijeme obľúbené voňavé korenie, alebo bylinky, Pokvapkáme olejom a necháme odstáť. (Čím dlhšie, tým lepšie).  Keď je to aktuálne dáme do rúry piecť. Dala som 200 stupňov a 45 minút. Medzi tým pripravíme zemiaky. Celé ich poumývame, možno aj kefkou – nešúpeme. Nakrájame na štvrťky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posolíme, posypeme rascou, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Ja mám takú rúru, že môžem dve veci odrazu :).

Kým sa nám to pečie, pripravíme salsu. Alebo omáčku, ak chcete. Mrazenú zeleninu dáme na panvicu a prehrievať. Je trošku ochutená. Potom pridáme fazuľu z konzervy, môžeme pridať aj kukuricu, alebo hocičo podľa vlastnej fantázie. Keď je mäso upečené, pokrájame ho šikmo na plátky a servítujeme – tiež podľa vlastnej fantázie. Myslím, že mäso môže byť rôzneho druhu – podľa chuti. Dobrú chuť 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre