Rezníky z mletého kuracieho mäsa so zelerom

Áno, opäť na zdravú nôtu. Každý môj recept je inšpiráciou z nejakej kuchárky, z telky a podobne. Dnes to boli tieto rezníky. Nápad bol objavený v čase, keď sme „diétovali“ podľa Antónie Mačingovej. Kupovala som kuracie prsia a pani predavačka bola šokovaná, že ich chcem pomlieť. Prečo nie? Tu je recept:

Potrebujeme:

Kuracie mäso (pomleté)

zeler, vajíčko (1 alebo 2 podľa množstva mäsa) Ja som dala na pol kg dve

soľ, korenie, kurkumu, sójovú omáčku

zeleninu podľa vlastného výberu

Postup:

Je super mať v okolí mäsiarstvo, kde Vám mäsko pomelú – máte ušetrený čas aj robotu. Ak také nemáte, najprv si mäso pomeľte. 🙂 Pomleté mäso dáme do misy, pridáme na jemno nastrúhaný zeler – primerané množstvo, vajíčka a ostatné pochutiny a premiešame. Je dobré nechať to odstáť. Potom jednoducho tvarujeme rezníky, alebo „fašírky“ a opekáme. Podávať môžeme s ľubovoľnými prílohami. My sme mali teplú zeleninku.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre