Áno, opäť na zdravú nôtu. Každý môj recept je inšpiráciou z nejakej kuchárky, z telky a podobne. Dnes to boli tieto rezníky. Nápad bol objavený v čase, keď sme „diétovali“ podľa Antónie Mačingovej. Kupovala som kuracie prsia a pani predavačka bola šokovaná, že ich chcem pomlieť. Prečo nie? Tu je recept:
Potrebujeme:
Kuracie mäso (pomleté)
zeler, vajíčko (1 alebo 2 podľa množstva mäsa) Ja som dala na pol kg dve
soľ, korenie, kurkumu, sójovú omáčku
zeleninu podľa vlastného výberu
Postup:
Je super mať v okolí mäsiarstvo, kde Vám mäsko pomelú – máte ušetrený čas aj robotu. Ak také nemáte, najprv si mäso pomeľte. 🙂 Pomleté mäso dáme do misy, pridáme na jemno nastrúhaný zeler – primerané množstvo, vajíčka a ostatné pochutiny a premiešame. Je dobré nechať to odstáť. Potom jednoducho tvarujeme rezníky, alebo „fašírky“ a opekáme. Podávať môžeme s ľubovoľnými prílohami. My sme mali teplú zeleninku.