Gaštanové tiramisu

Vždy som chcela skúsiť zákusok s gaštanovým pyré. Mala som ho v mraziaku a stále som sa akosi nevedela týmto smerom pohnúť. 🙂 Keď som pozerala recepty, vždy boli také, že sa to pyré niekde primiešalo a pieklo sa to všetko spolu. To sa ale absolútne nezhodovalo s mojou predstavou o koláčiku s gaštanovým pyré. 🙁

Potom mi napadlo úplne jasne : TIRAMISU.

Potrebujeme:

podlhovasté piškóty cca 24 ks

250g mascarpone

250g gaštanové pyré

250 g smotana na šľahanie

cukor podľa potreby

silná turecká káva

Uvaríme silnú tureckú kávu a necháme trošku vychladiť. Do misy dáme mascarpone, smotanu na šľahanie  a vyšľaháme. Stužovač do šľahačky som nedávala. Potom pridáme gaštanové pyré a vyšľaháme hladký krém. Gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké, takže doslaďte až potom podľa chuti.

Samotný zákusok, dezert, pohár môžete naskladať podľa seba. Ja som ho naskladala do vrchnáka z jenskej misy 🙂 🙂 🙂 rozmery : 25 x 15.

Kávu som precedila a necukrila. Zase to záleží od Vašej chuti. Môžete prisladiť, môžete pridať rum, likér a pod.  Piškóty som len ponorila a vytiahla a hneď ukladala do misy. Zbytočne ich dlho nenamáčajte.

Keď som zaplnila dno misy piškótami, navrstvila som polovicu krému postup znovu zopakovala. Hotové tiramisu som dala na dve hodiny do mraziaka.

Vychladený zákusok servírujte len tak, alebo posypaný kvalitným kakaom, poliaty čokoládou. Ak máte chuť, vylepšite si ho extra porciou šľahačky. Dobrú chuť 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre