Batátové hranolky

Čo tak si pripraviť skvelé pohostenie k telke, možno pre návštevu alebo jednoducho zdravú alternatívu prílohy?

Budeme potrebovať:

batáty

olivový olej, soľ

rozmarín

grécky jogurt, citrón, soľ, korenie

Postup:

Z batátov odkrojíme konce, pokrájame ich na hrubšie plátky a následne na hranolky. Preložíme do misy, pridáme olivový olej, soľ a bylinky a dobre premiešame, aby sa hranolky obalili. Potom ich poukladáme na plech vyložený  papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút.

Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu a ostatných ingrediencií. Chutia teplé aj studené :).

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre