….A je to………

Zamýšľali ste sa niekedy nad slovom VEK ? Tí mladší asi moc nie, a tí starší…….

U mňa prvé zamyslenie: „Čo je to byť STARŠÍ?

Pred pár dňami som oslávila 50. narodeniny. Keď sa na to číslo pozerám….neviem, aký mám mať pocit. 🙂 Pamätám sa, akoby to bolo včera, keď mala 50 moja mamička. Ja som mala vtedy 26. Mala som už dve deti :). A teraz si veľmi jasne uvedomujem a predstavujem ako som v tej obývačke pozerala na svoju mamu, na všetky jej vnúčatá ( mala ich vtedy 5 ). Moje úvahy boli asi takéto:

50 rokov, to je už dosť. Keď máš už vnúčatá,  tak si  STARÁ. Mladí sa na teba pozerajú ako na staromódnu. Nevládzeš, nestíhaš, nevieš čo je moderné, máš trapošské názory….. (prepáč, mamička, vieš, že Ťa ĽÚBIM 🙂 )

Čuduj sa svete, prešlo pár rokov. Z 26-ročnej hviezdy – miestami múdrejšej ako najmúdrejšie múdro je 50-ročná zrelá žena (podľa mňa v najlepších rokoch ). Dokonca mám krásneho vnuka, čo znamená, že som starká. Pyšná. Mimochodom, s týmto oslovením som mala ešte asi pred troma rokmi div že nie svetový problém. JA a starká? V žiadnom prípade!

A aha…malý uzlíček lásky zmení všetko na svete. Som dokonca pyšná na svoj nový titul. A dokonca aj na svoj vek. 🙂 Kto ma pozná, vie, že neobľubujem tabuľky, poučky, prehľady, bilancie a podobné záležitosti.

Začiatkom mája mi ale napadlo popremýšľať (ale fakt iba na chvíľu) o svojom živote. Po pár minútach som zistila, že všetko je tak, ako má byť. Všetko, čo sa stalo – to dobré aj to zlé – spravilo zo mňa práve takého človeka, akým dnes som. Každý prešľap, každá radosť, každý úspech, to všetko je súčasťou každého z nás.

Je len dôležité, ako sa k danej situácii postavíme. Nech je akákoľvek, každá má riešenie. Ja mám v živote to veľké šťastie, že mám okolo seba ľudí, ktorí vždy pri mne stáli. Je to v prvom rade rodina. Tá je asi najviac, čo si človek môže priať.

A Aby som nezabudla. Vôbec sa necítim stará, nevládna a staromódna. Jediné, čo neviem dosť vycibriť je, že ešte stále sa tvárim, že som najmúdrejšia. 🙂 Ale to tak asi má každá mamička. A pritom chcem len dobre, však viete…….

Jedna moja kamarátka vždy hovorí: “ Holky, po padesátce – to ješte jen bude jízda “ :).

Čo Vám poviem…… mám pocit, že má pravdu.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre