Jahňacie pečené s netradičnou prílohou

Je leto, sezóna zeleniny. Stačí trošku fantázie a dokážete pripraviť dobroty od výmyslu sveta. Samozrejme, niekto sa „len zo zeleniny“ nenaje. 🙂 . Super je, že aj k mäsu si môžeme dať namiesto zemiakov, ryže, knedle poriadny kopec zeleniny. Ak ju dobre pripravíte, milo prekvapíte svojich papkáčov, presne ako ja toho môjho 🙂

Jahňacie mäso som upiekla „tradičným“ spôsobom na cesnaku. Témou budú prílohy:

Prvý deň:

Krásne voňavé paradajky som nakrájala na štvrťky, pridala na drobno pokrájanú šalotku, posolila, pokorenila a pokvapkala olivovým olejom. Hotovo. Naservírujete na tanier a na šalát môžete dať čerstvú rukolu.

 

Druhý deň:

Na oleji podusíme cibuľku a pridáme cuketu pokrájanú na kocky. Mala som aj jednu väčšiu cuketu, ktorú som jednoducho postrúhala na hrubom strújadle a pridala ku kockám. Zmes dusíme, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a trošku podlejeme. Naložíme na tanier a na vrch uložíme ešte čerstvé paradajky pokrájané buď na drobné kúsky alebo štvrťky. Výborné to bolo. Môžete skombinovať s akýmkoľvek druhom mäsa. 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre