Je leto, sezóna zeleniny. Stačí trošku fantázie a dokážete pripraviť dobroty od výmyslu sveta. Samozrejme, niekto sa „len zo zeleniny“ nenaje. 🙂 . Super je, že aj k mäsu si môžeme dať namiesto zemiakov, ryže, knedle poriadny kopec zeleniny. Ak ju dobre pripravíte, milo prekvapíte svojich papkáčov, presne ako ja toho môjho 🙂
Jahňacie mäso som upiekla „tradičným“ spôsobom na cesnaku. Témou budú prílohy:
Prvý deň:
Krásne voňavé paradajky som nakrájala na štvrťky, pridala na drobno pokrájanú šalotku, posolila, pokorenila a pokvapkala olivovým olejom. Hotovo. Naservírujete na tanier a na šalát môžete dať čerstvú rukolu.
Druhý deň:
Na oleji podusíme cibuľku a pridáme cuketu pokrájanú na kocky. Mala som aj jednu väčšiu cuketu, ktorú som jednoducho postrúhala na hrubom strújadle a pridala ku kockám. Zmes dusíme, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a trošku podlejeme. Naložíme na tanier a na vrch uložíme ešte čerstvé paradajky pokrájané buď na drobné kúsky alebo štvrťky. Výborné to bolo. Môžete skombinovať s akýmkoľvek druhom mäsa. 🙂