Tekvicový koláč

Hm……tekvicové šialenstvo v plnom prúde. 🙂 Jasné, že som chcela vyskúšať aj koláč. Polievka, Rizoto, prívarok – to je také „normálne“. Ale dezert z tekvice? Za mňa teda určite áno 🙂 Recept som našla v jednej z „fitkových“ kuchárok

 

Potrebujeme:

Cesto:

150 g hladkej špaldovej múky

1/2 lyžičky prášku do pečiva

1 vajíčko

60 g kvalitného rozpusteného masla

štipku soli

 

Plnka:

asi 500 g tekvice hokaido

2 lyžide bieleho jogurtu

2 vajíčka

mletá škorica

2 lyžice ďatlového sirupu (môžete použiť aj javorový sirup, alebo kokosový cukor)

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame a dáme do menšej tortovej formy (priemer 24 cm). Najprv som sa bála, že je cesta málo, ale v pohode to vyšlo. 🙂 , „vytlačte“ aj do strán.  Cesto trochu popreipchujeme vidličkou a pečieme v rúre na 200 stupňov 10 – 15 minút – záleží od typu rúry.

Medzitým, ako sa pečie cesto si vyumývame tekvicu. Nemusíme ju šúpať, len vydlabeme jadierka. Pokrájame na kocky a udusíme do mäkka.

Po uvarení tekvicu rozmixujeme, postupne pridáme jogurt, vajíčka, štipku škorice ( ja som nemala, dala som perníkové korenie a tiež super) a dosladíme podľa chuti. Všetko dobre pomiešame a vylejeme na upečený korpus. Pečieme ešte 30 – 40minút.

Po vychladnutí podávame. Môžeme ozdobiť drobným ovocím, ja som použila zavárané brusnice.

 

 

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre