Čriepky šťastia

Čím som staršia, tým viac si vážim domov, rodinu a také tie možno pre niekoho obyčajné hodnoty, alebo ako sa to hovorí dnes priority. Práve v týchto dňoch si to uvedomujem viac. Akosi podvedome som začala premýšľať o tých hodnotách. Len tak som si zobrala do ruky albumy a začala pozerať. A zrazu som ich začala zbierať. Čriepky šťastia. Jeden po druhom.

Dnes je 10.5.2020 – druhá májová nedeľa – Deň matiek. Tá moja nás už všetkých stráži z neba. 8.5. som mala narodeniny. Som šťastná mama a ešte šťastnejšia starká. Lebo viete, ako to s obľubou hovorím: Ľúbiť vnúča….to Vám je úplne iná láska.

Včera, 9.5. Pribudlo do našej rodiny krásne malé dievčatko. Moja sestra Katka je tiež už dvojnásobná stará mama, (ktorá mala narodeniny 6.5. 🙂 )

Máme taký zvyk, že zahajujeme leto májovým guľášom a stretávame sa všetci na jednom mieste. Buď na našej záhradke, alebo v rodičovskom dome, kde ostala bývať Katka s rodinou. Stretnutie bolo včera. A veruže bolo čo oslavovať. Katka mala okrúhliny a navyše novú vnučku. Boli sme všetci, ktorí sme mohli byť. (Veľká tancovačka bude v novembri). A tí, ktorí neboli sa pripojili on-line.

V posledných dňoch sa dejú veci, na ktoré nikto z nás nebol zvyknutý. A viete čo je jeden z čriepkov toho môjho šťastia? A vlastne ten najväčší? Je to RODINA. Ľudia môjmu srdcu blízki. Moje milované sestry, manžel. deti, vnúčatá a všetci, ktorí k nim patria. Od doby kedy máme každá svoju rodinu sa stretávame. Dokonca naše deti majú už svoje rodiny a vyzerá to, že tradícia bude podľa možnosti pokračovať. 🙂

Je úžasne stretnúť sa, rozprávať (hlavne mať o čom). Nemusíme mať na všetky veci rovnaký názor, ale dokážeme sa rešpektovať. Nerobíme sa najmúdrejší, ale keď treba, vieme si poradiť.

Aj keď už naša mama nie je medzi nami, keď prídem ku Katke do „rodičovského“, cítim sa tam ako doma. A za to jej zo srdca ďakujem 🙂 Je tam stále mamin rukopis. Na vianoce a veľkú noc jej vyšívané obrusy. V knihovni jej knihy a hlavne veľa spomienok, ktoré ožijú keď prekročíte prah svojho rodičovského domu. A tiež prítomnosť našej malej sestry Katky. Najviac sa na mamičku podobá. A aj keď si to asi neuvedomuje, pochytila jej „grify“ :). a má jej krásne láskavé oči.

Som veľmi šťastná, že som súčasťou práve tejto rodiny. Už veľakrát sa mi to potvrdilo.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre