Placky trochu inak

Alebo to sú fašírky? Sama neviem.

„Čo budeš dnes variť?“ Spýtal sa ma manžel pri rannej káve.

„Hm….ja Ti ani neviem…“ bola moja odpoveď.

„Dal by som si placky“ pokračoval v konverzácii.

Nenápadne som prevrátila očami (teraz to už zistil aj on 🙂 ). Bože aj s plackami. Smrdieť bude celý byt. So zvedavosťou pozriem do košíka na zemiaky. Uhm, dva mám. Do obchodu už nemôžem ísť – je 9 hodín jedna minúta.

Máme ale cuketu, mrkvu………“Zlatko? a prosíš si také normálne placky, alebo môžem trošku experimentovať?“ vošla som s očarujúcim úsmevom do pracovne. „Polievočka bude hokaidová vrvr.

Samozrejme – neodolal :). „Môžeš“. To som chcela počuť.

Úplne zbožňujem tie chvíle, keď pomaly nič nemám a vykúzlim z toho neskutočné jedlo. Ako teraz:

Čo budeme potrebovať:

zemiaky, cuketu, mrkvu, cibuľu, cesnak, vajíčka, syr, majoránku, bylinkovú soľ, kurkumu, slaninku, alebo klobásku, vajíčka, cottage cheese, zrelé avokádo, paradajky, šampiňóny

Nepíšem množstvá, lebo to bolo fakt že od oka. Za jazdy som sa ešte rozhodla, že urobím dvojaké. Základ bol pre oboje rovnaký ale v jedných neboli zemiaky.

Takže zemiaky som ošúpala a postrúhala na hrubom strúhadle. To isté cuketu a mrkvu. Do jednej misky zemiaky+cuketa, do druhej cuketa. Na panvičku som na drobno nakrájala klobásu, cibuľu a podusila. Za minútku som pridala mrkvu, ktorá sa fajinovo poprepájala s chuťami na panvici. Keď to bolo podusené, obsah panvice som rozdelila do mís. Do zemiakovej som pridala ešte cesnak, majoránku, syr a 2 vajíčka (boli malé) a do zeleninovej bylinkovú soľ, syr a 2 vajíčka. Žiadnu múku. Tie pochutiny si môže dať každý podľa seba. Fantázii sa medze nekladú.

Rúru som predhriala na 200 stupňov. Na papier na pečenie som robila také kôpky a dala piecť. asi po 10 minútach som kôpky otočila a dopiekla. Medzitým som na taniere pripravila po polovičke avokáda, polovičku cottage cheese, udusené šampiňóny a nakoniec placky.

Bolo to naozaj výborné. Všetko to spolu hralo dokonalé tóny chutí. Nejadli sme ani polievku. Tú sme si dali na večeru s jednou plackou.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre