Obložená polievka

No, tak veru. To ste ešte nepočuli, však? Alebo áno? Hm, mňa osobne toto jedlo, teda obed, lebo je to polievka aj hlavné jedno dokopy alebo ako sa hovorí prvé aj druhé dokopy.

Recepty sú proste moja slabosť a jedlo tiež. A tak, študuje a čítam a sledujem a špehujem všetky možné blogy, štýly, recepty a skúšam.

Držať diétu ma už dávno prešlo, pretože to jednoducho nefunguje. Treba zmeniť premýšľanie a stravovanie na celý zvyšok života. Tak nejako to chcem aj ja. Celkom mi učarilo nízkosacharidové stravovanie. Nebudem sa hrať na múdru a vypisovať tu prečo a koľko a ako. Každý máme slobodnú voľbu.

Polievku som našla už ani neviem kde a učarila mi, bolo v nej všetko. Najviac ma inšpirovalo vajce vo vývare. A to bola výzva! No jasne toto chcem vyskúšať.

Budeme potrebovať:

kúsok hovädieho na polievku a dve špikové kosti (kúpila som balené v lidli)

2 kuracie stehná

komplet zeleninu do polievky (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, cibuľa, karfiól), plus koreniny do polievky

vajíčko uvarene na „polomäkkotvrdo 🙂 )

Tak. Uvaríme normálny klasický vývar. Ako v nedeľu 🙂 (alebo hociktorý iný deň).

Najdôležitejšie je to servírovanie. Potrebujeme fakt väčšiu misku, lebo viete, prvé aj druhé naraz. 🙂 Na dno misky som obrala celé kuracie stehno a pridala som nakrájanú zeleninu z polievky – dosť veľa. Zaliala som to horúcim vývarom a na vrch som dala rozkrojené vajíčko. Celé som ešte posypala čerstvým nakrájaným pórom. Inak, to ochutnajte, čerstný pór v rezancovej polievke je dokonalosť a konečná bodka, ktorá chýba v každej polievke bez čerstvého póru. Fakt.

A potom to prišlo. Tá vôňa – (ten čerstvý pór urobil svoje) Najviac som bola zvedavá na to vajíčko. Nebudem klamať bolo to dokonalé absolútne. Až mi bolo ľúto, že ubúda. Vrele doporučujem vyskúšať. Ak to niečím vylepšíte, dajte vedieť.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre