Naša rodina je typická tým, že máme „reč svojho kmeňa“. Tak vznikol aj „Žltý koláčik“. Pôvodne to bol Kivi koláč. Ale nepáčil sa mi, lebo bol zelený. (teraz asi niektorí nechápu, lebo zelená je proste moja farba – len k tomu koláču mi akosi nesekla). Tak som trošku počarovala a vznikol už spomínaný Žltý koláčik. Mám pocit, že ten názov vymyslela Alicka. – Rozuzlenie na záver 🙂
Cesto: piškótové – je svetové, lebo vôbec nikdy nespľasne, aj keď počas pečenia otvoríte rúru 🙂
5 vajec
8 lyžíc horúcej vody
20 dkg práškového cukru
20 dkg polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
Tvarohový krém:
2 mäkké tvarohy
1 33% smotana na šľahanie + 1 stužovač do šľahačky
1 pochúťková smotana
2-3 ks vanilkový cukor – podľa chuti
Žltý krém:
1 l vody
1 pomarančový TANG /nápoj v prášku
3 ks zlatý klas
1-2 Vanilkové cukry
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme 8 lyžíc horúcej vody a potom múku s práškom do pečiva. Na záver vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne zamiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170º C cca 20 minút.
Do misy dáme tvarohy, smotanu (obidve) aj stužovač a cukor a vymiešame hladký krém. Do hrnca dáme liter vody a TANG (trošku odoberieme na rozmiešanie pudingu). Vodu privedieme do varu a uvaríme hustý puding, ktorý necháme prechladnúť.
Na vychladnuté piškótové cesto natrieme tvarohový krém. Podľa ľubovôle môžete na krém poukladač rôzne ovocie ale nie je to podmienka. Na vrch pomaly lejeme trochu vychladnutý pudingový krém a necháme stuhnúť. Koláčik je výborný vychladený v chladničke. Maškrtníci si môžu prilepšiť ešte vyšľahanou šľahačkou.
Piškótové cesto môžete použiť na akýkoľvek iný zákusok. Množstvo cukru môžete meniť – niekto má rád veľmi sladké, tak smelo pridajte :).
Tak som tento koláčik raz priniesla na rodinnú návštevu, všetkým veľmi chutil. Pri ďalšej návšteve mi moja neter Alicka pripomenula :“Evi a nezabudni priniesť žltý koláčik.“ A mali sme názov. Dobrú chuť 🙂