Čakala som návštevu. Mimoriadnu. Bezlepkovú :). Srandujem. Naozaj mala prísť kamarátka, ktorá sa vyhýba konzumovaniu múky. A keďže som ju pozvala na koláčik, bola to pre mňa výzva. Množstvo kuchárskych knáh nesklamalo a ja som opäť uchopila príležitosť a hor sa do pečenia. A takto to prebiehalo:
Cesto :
(do tortovej formy s priemerom 22 cm)
200 g vysokopercentnej horkej čokolády
4 vajíčka
40 g masla
Krém:
500 g tvarohu
2 lyžice medu
2 lyžice citrónovej šťavy
čučoriedky, maliny, jahody alebo jednoducho dobrý domáci džem
Postup:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme do nej maslo a žĺtky a vareškou poriadne pomiešame. Potom vyšľaháme sneh z bielkov a pomaly primiešame do čokoládovej hmoty. Tortovú dormu vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo kokosom. Rozotrieme cesto a podľa typu rúry pečieme pri 180ºC približne20 – 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Všetky ingrediencie spolu vymiešame a dáme schladiť. Polovicu tvarohu môžeme nahradiť mascarpone. Keď upečený korpus vychladne, natrieme naň tvarohový krém a ozdobíme ovocím. Ja som úpoužila domáci čučoriedkový džem a bolo to vynikajúce.