Čokoládovo – tvarohová torta bez múky

Čakala som návštevu. Mimoriadnu. Bezlepkovú :). Srandujem. Naozaj mala prísť kamarátka, ktorá sa vyhýba konzumovaniu múky. A keďže som ju pozvala na koláčik, bola to pre mňa výzva. Množstvo kuchárskych knáh nesklamalo a ja som opäť uchopila príležitosť a hor sa do pečenia. A takto to prebiehalo:

Cesto :

(do tortovej formy s priemerom 22 cm)

  • ja som ju samozrejme nemala, ale použila som väčšiu. Len som to cesto nerozotrela do celej formy

200 g vysokopercentnej horkej čokolády

4 vajíčka

40 g masla

 

Krém:

500 g tvarohu

2 lyžice medu

2 lyžice citrónovej šťavy

čučoriedky, maliny, jahody  alebo jednoducho dobrý domáci džem

 

Postup:

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme do nej maslo a žĺtky a vareškou poriadne pomiešame.  Potom vyšľaháme sneh z bielkov a pomaly primiešame do čokoládovej hmoty. Tortovú dormu vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo kokosom. Rozotrieme cesto a podľa typu rúry pečieme pri 180ºC približne20 – 30 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Všetky ingrediencie spolu vymiešame a dáme schladiť. Polovicu tvarohu môžeme nahradiť mascarpone. Keď upečený korpus vychladne, natrieme naň tvarohový krém a ozdobíme ovocím. Ja som úpoužila domáci čučoriedkový džem a bolo to vynikajúce.

 

 

 

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre