Zelenoštvrtkové cestoviny

Je zelený štvrtok. Čo mi pamäť siaha vždy sme mali v tento deň na obed špenát. A vždy so zemiakmi a volským okom. A vždy to bol špenátový pretlak.

Odkedy som objavila čaro špenátových listov (najskôr mrazené, neskôr aj čerstvé) špenátový pretlak už nemá v mojom mraziaku miesto.

Celkom sa nám darí dodržiavať tradície, tak aj dnes bol špenát. A aby nebol len taký „obyčajný“ s volským okom, skúsila som takto.

Mám doma VEĽKÉ cestoviny v tvare mušle, s ktorými som nevedela čo robiť. A práve dnes prišiel ich čas.

Budeme potrebovať:

Veľké cestoviny 🙂

listový špenát

riccota

cesnaková bylinková soľ

olivový olej

soľ

 

Postup:

Najskôr pripravíme špenát. Keď som to robila, ešte som presne nevedela, čo z toho bude.  Niektoré recepty robím jednoducho „za jazdy“. Z toho dôvodu nepíšem množstvo, lebo moja idea bola – špenát zbožňujeme, takže sa zje. 🙂

Takže špenát – mrazený – som podusila chvíľu na panvici. Keď som premýšľala, čo ďalej, vtedy to prišlo. Naplním VEĽKÉ cestoviny.

Pridala som teda do špenátu riccotu (myslím, že by mohol byť aj syrokrém, alebo tvaroh – fantázii sa medze nekladú) ochutila bylinkovou cesnakovou soľou a jemne premiešala. Ochuťiť môžeme aj klasickým cesnakom. Ak ste ešte neskúšali, vymeňte  cesnak v špenáte  za muškátový orech. (postrúhany 🙂 )

Cestoviny som  uvarila v dostatočnom množstve osolenej vody. Ocedené cestoviny som nechala chvíľu odkvapkať a hneď som ich na tanieri naplnila a podávala.

Výsledok nesklamal. Bolo to skvelé. A navyše dodržali sme špenátovú klasiku na zelený štvrtok 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre