Zeleninové karí s jamínovou ryžou

Dnes som sa inšpirovala Karolínou – domácou kuchárkou. Rada pozerám jej relácie o varení na Prime. Toto zeleninové kari ma absolútne očarilo a vo výsledku  nesklamalo.

 

Budeme potrebovať:

Karfiol, mrkvu cesnak, cuketu

maslo, kurkumu, čili, soľ,

celé korenie, šafrán, cícer

paradajky lúpané, kokosové mlieko (trošku)

Množstvo ako aj zloženie zeleniny si zvoľte sami

Postup:

Na masle osmahneme cesnak pokrájaný nadrobno(asi 2-3 strúčiky). Pridáme kurkumu, čili, guličky korenia a opekáme kým sa vôňa pekne nerozvinie. Potom pridáme postupne mrkvu, karfiol (ja som mala málo karfiolu, tak som pridala aj cuketu).  Posolíme, a podlejeme vodou, len aby sa to dusilo. Tento proces trvá asi 30 minút. Pridáme cícer – môže byť aj z konzervy. Nasledujú lúpané paradajky (ja som dala len domácu paradajkovú šťavu – asi dve polievkové lyžice. Nakoniec pridáme dve polievkové lyžice kokosového mlieka.

Medzitým si uvaríme podľa návodu jasmínovú ryžu a môžeme podávať. Je to vynikajúce 🙂 Prajem Vám dobrú chuť :).

Ak ste recept vyskúšali a ochutnali, zdieľajte ho so svojimi priateľmi 🙂

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre