Dnes som sa inšpirovala Karolínou – domácou kuchárkou. Rada pozerám jej relácie o varení na Prime. Toto zeleninové kari ma absolútne očarilo a vo výsledku nesklamalo.
Budeme potrebovať:
Karfiol, mrkvu cesnak, cuketu
maslo, kurkumu, čili, soľ,
celé korenie, šafrán, cícer
paradajky lúpané, kokosové mlieko (trošku)
Množstvo ako aj zloženie zeleniny si zvoľte sami
Postup:
Na masle osmahneme cesnak pokrájaný nadrobno(asi 2-3 strúčiky). Pridáme kurkumu, čili, guličky korenia a opekáme kým sa vôňa pekne nerozvinie. Potom pridáme postupne mrkvu, karfiol (ja som mala málo karfiolu, tak som pridala aj cuketu). Posolíme, a podlejeme vodou, len aby sa to dusilo. Tento proces trvá asi 30 minút. Pridáme cícer – môže byť aj z konzervy. Nasledujú lúpané paradajky (ja som dala len domácu paradajkovú šťavu – asi dve polievkové lyžice. Nakoniec pridáme dve polievkové lyžice kokosového mlieka.
Medzitým si uvaríme podľa návodu jasmínovú ryžu a môžeme podávať. Je to vynikajúce 🙂 Prajem Vám dobrú chuť :).
Ak ste recept vyskúšali a ochutnali, zdieľajte ho so svojimi priateľmi 🙂