Máme radi tofu (ale nie často). A mám rada mrazené zeleniny z Lidla. Majú nápad a dá sa s nimi čarovať. A to je v mojej kuchyni potrebné :).
Budeme potrebovať:
Mrazenú zeleninu s nápadom (Seasoned mixed vegetables mexican style)
bazalkové tofu
bazalkové pesto, solamyl, trošku oleja
cestoviny (my sme mali celozrnné penne) – stačí 50 g na 1 porciu
Takto sa to podarí:
Zeleninku som dala do kastrólika, pridala trošku vody a nechala prejsť varom. Cestoviny som uvarila obvyklým spôsobom. Podľa chuti a druhu zeleniny ešte pridáme soľ, korenie, bylinky, možno cesnak – kto má na čo chuť. Ja som tam pridala za lyžicu bazalkového pesta (robila som celý sáčok – 750g). Dlho som to nevarila – naozaj len chvíľku. Nakoniec som to zahustila trošku solamylom.
Tofu rozrežeme po dĺžke na dva kusy a opečieme na olivovom oleji. Podávame s cestovinou a omáčkou.
Táto omáčka sa môže podávať aj k mäsu :).