Bazalkové tofu so zeleninovou omáčkou a cestovinou

Máme radi tofu (ale nie často). A mám rada mrazené zeleniny z Lidla. Majú nápad a dá sa s nimi čarovať. A to je v mojej kuchyni potrebné :).

Budeme potrebovať:

Mrazenú zeleninu s nápadom (Seasoned mixed vegetables mexican style)13262585_10205300977678566_1005327604_o

bazalkové tofu

bazalkové pesto, solamyl, trošku oleja

cestoviny (my sme mali celozrnné penne) – stačí 50 g na 1 porciu

Takto sa to podarí:

Zeleninku som dala do kastrólika, pridala trošku vody a nechala prejsť varom. Cestoviny som uvarila obvyklým spôsobom. Podľa chuti a druhu zeleniny ešte pridáme soľ, korenie, bylinky, možno cesnak – kto má na čo chuť. Ja som tam pridala za lyžicu bazalkového pesta (robila som celý sáčok – 750g). Dlho som to nevarila – naozaj len chvíľku. Nakoniec som to zahustila trošku solamylom.

Tofu rozrežeme po dĺžke na dva kusy a opečieme na olivovom oleji.  Podávame s cestovinou a omáčkou.

Táto omáčka sa môže podávať aj k mäsu :).

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre