Pečené batáty so zeleninou

Ako som už spomínala, ja a moje dcéry moc nejeme mäso. Prečo? No…Lebo. Každý má nejaké dôvody na to čo robí. Nikoho nepresviedčame a neotravujeme, ale nateraz je to tak. takže jeme všelijakú zeleninu, strukoviny….. Najviac ma baví, ak mám doma zeleninu rôznorodú a premýšľam, čo z nej 🙂 Takto nejako vzniklo aj toto veľmi dobré jedlo. Množstvo je orientačné, to si každý prispôsobí podľa počtu porcií.                                                                                                cuketovce

1 cuketa zelená, 1 žltá

paradajky

baklažán

batáty

na dressing:

mäkký tvaroh

kôpor v slanom náleve

Postup:

Batáty som nakrájala na štvrťky, pokvapkala olivovým olejom a posolila. Zeleninu som nakrájala na kolieska a ukladala do jenskej misy spôsobom: baklažán, zelená cuketa, žltá, paradajka…a tak dookola, kým som všetko nepoukladala. Môžete so zeleninou experimentovať, pridať cesnak a pod.  Keď je uložené pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkovou soľou – ja som mala „olivy s bylinkami“. Pečieme asi pol hodiny – niekto má rád chrumkavé, niekto mäkšie. 🙂

Podávame s tvarohovo-kôprovým dresingom. Ak k tomu niekomu chýba kus mäsa, smelo doložiť . Dobrú chuť.

 

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre