Boli sme na výlete v Prahe. Asi som zabudla spomenúť, že už tam býva aj Mirka 🙂 . V nedeľu sme sa všetci stretli u Katky. Chceli sme na obed niečo zeleninové, ľahké, voňavé. A nechceli sme ryžu ani zemiaky, ani cestoviny. Musím povedať, že aj naši chlapi si pochutili. (Teda….tvárili sa tak). Mali sme dosť zeleniny a ako príloha zvíťazili slané bylinkové palacinky. Poďme na to:
Na palacinky:
mlieko, hladká múka, 2 vajíčka
soľ, bazalkové pesto (alebo iné bylinky)
Množstvo si určí každý sám, podľa množstva stravníkov.
Na zeleninovú zmes:
šampiňóny, cibuľa, cesnak. paprika (môže byť farebná), cuketa, špenát,
kukurica, olivy, soľ, korenie
Na dressing:
biely jogurt, med, citrón, rukola
Postup:
Zeleninku si umyjeme, nakrájame a dusíme v poradí: cibuľa, cesnak, šampiňóny, paprika, cuketa. Časť cukety nastrúhame na strúhadle. Dusíme spolu podľa potreby, ja mám rada, keď je to chrumkavé. Potom pridáme kukuricu a olivy a môžete pridať aj inú svoju obľúbenú zeleninu. Vznikne nám „zeleninové soté“.
Palacinky upečieme štandardným spôsobom. Dresing pripravíme tak, že do jogurtu dáme med, citrón a na drobučko nakrájanú rukolu. Chutí výborne. Na tanier sme servírovali podľa obrázka – to bola najmenšia porcia. Ak máte dosť veľkú palacinkovú panvicu, môžete palacinky aj naplniť a skrútiť. Dobrú chuť 🙂