Pečený zajac s tekvicou Hokaido

Máme ráno taký rituál. Dáme si s manželom citrónovú vodu, raňajky a kávičku. Popri tom sledujeme Teleráno na Markíze. Niekedy sa nám podarí pozrieť reláciu Varíme s teleránom. Dnes tam bol famózny recept. Hneď bolo rozhodnuté, čo bude na obed. Trošku som ho upravila podľa dostupných surovín v mojej kuchyni.

Poviem Vám, to bolo niečo tak dobré a lahodné, že sa mi to nedá ani opísať. To musíte jednoducho vyskúšať a zažiť. A keď som to konzultovala s Katkou, tak navrhla aj vege verziu – s polentou. Takže táto variácia okolo 19.11.

Poďme na to:

Morčacie stehná (my sme mali králičie)

soľ, korenie, olej, bylinky

Tekvica Hokaido

cibuľa, cesnak, cherry paradajky,olivy, bazalka

soľ, korenie. olivový olej

 

Mäso (morčacie alebo králičie) osolíme, okoreníme, môžeme pridať koreniny alebo bylinky podľa seba – ja som dala čubricu. Mäso dáme piecť do rúry klasickým spôsobom – približne hodinu na 200 stupňov.

Kým sa mäso pečie, pripravíme si našu tekvicovú prílohu. Cibuľu nakrájame na dobno aj cesnak a opražíme na olivovom oleji. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú Hokaido tekvicu. Posolíme, pokoreníme a trošku podlejeme. Dusíme kým je tekvica mäkká. (Ja mám rada nie celkom rozvarenú). Potom pridáme cherry paradajky, pokrájané podľa veľkosti na polovičky alebo štvrťky. Nakoniec pridáme zelené olivy, bazalku a všetko spolu premiešame. Mäso oberieme od kosti a naservírujeme. Pripravíme sa na neodolateľný koncert chutí a môžeme papať. Dobrú chuť.

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre