Tento šalát – hlavné jedlo – patril v našej Pizzérii k veľmi obľúbeným. Už ani presne neviem, kde sme k nemu prišli, ale bol (a stále je) vynikajúci. Kombinácia teplého syra a sviežeho šalátu je presne to, čo poteší a zasýti nielen v horúce letné dni. Copacabana bol názov tohto šalátu v jedálnom lístku. 🙂
Recept je veľmi jednoduchý.
Šalát:
Čínska kapusta, paradajky, paprika, cesnak
uvarené vajíčka, pochúťková smotana, soľ, korenie,
čerstvý kôpor (môže byť aj nemusí)
Nepíšem množstvo – šaláty robím väčšinou „od oka“. Ak spravíte viac, určite vydrží do druhého dňa v chladničke. Všetky ingrediencie nakrájame na malé kúsky, pridáme koreniny, cesnak, pochúťkovú smotanu, kto chce pridá nasekaný kôpor. Šalát je dobrý, ak všetky chute necháme spolu „prejsť“ v chladničke. 🙂
Nivu vysmažíme v trojobale – na jednu porciu cca 100 g syru. Porcie obaľujem dvakrát, aby syr nevytiekol. Je to ozajstná lahôdka, veď vyskúšajte. 🙂