Vyprážaná niva so šalátom – Šalát Copacabana

Tento šalát – hlavné jedlo – patril v našej Pizzérii k veľmi obľúbeným. Už ani presne neviem, kde sme k nemu prišli, ale bol (a stále je) vynikajúci. Kombinácia teplého syra a sviežeho šalátu je presne to, čo poteší a zasýti nielen v horúce letné dni. Copacabana bol názov tohto šalátu v jedálnom lístku. 🙂

Recept je veľmi jednoduchý.

Šalát:

Čínska kapusta, paradajky, paprika, cesnak

uvarené vajíčka, pochúťková smotana, soľ, korenie,

čerstvý kôpor (môže byť aj nemusí)

Nepíšem množstvo – šaláty robím väčšinou „od oka“. Ak spravíte viac, určite vydrží do druhého dňa v chladničke. Všetky ingrediencie nakrájame na malé kúsky, pridáme koreniny, cesnak, pochúťkovú smotanu, kto chce pridá nasekaný kôpor. Šalát je dobrý, ak všetky chute necháme spolu „prejsť“ v chladničke. 🙂

Nivu vysmažíme v trojobale – na jednu porciu cca 100 g syru. Porcie obaľujem dvakrát, aby syr nevytiekol. Je to ozajstná lahôdka, veď vyskúšajte. 🙂

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre