Pohánka so zeleninou a tofu

Úplne zbožňujem ten adrenalín, keď sa mi nechce ísť do obchodu, doma mám z každého rožku trošku a má byť z toho obed. Presne to sa mi dnes stalo. A takto som to zvládla:

Pohánka

olej

cibuľa

2 mrkvy

1/4 zeleru

sušené huby alebo šampiňóny

údený tofu syr

soľ, korenie, bylinky

Postup:

Pohánku (asi 150 g) som prepláchla a nechala len prejsť varom. Vody som dala asi centimeter nad pohánku a trochu som ju osolila. Keď prešla varom tak som ju vypla a nechala prikrytú. Na oleji som osmahla cibuľu, pridala nastrúhanú mrkvu a zeler, osolila a okorenila. Sušené huby som si namočila. Šampiňóny netreba :).  Keď sa zelenina podusila, pridala som huby aj s trochou vody. Prikryté som dusila ešte asi 10 minút. Potom som pridala pohánku a nakoniec nastrúhaný tofu syr. Celé som to premiešala a dochutila soľou a korením. Môžete pridať petržlenovú vňať. Bolo to fakt vynikajúce. Doporučujem vyskúšať. Neobanujete :). Je to zdravá sýta dobrota. Manžel si ju vylepšil čalamádou.

 

 

 

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre