Áno – vyskúšala som urobiť takéto nefašírky. Bolo po multimäsovom víkende a jednoducho sa inak nedalo. Popozerala som kade – tade a vyšlo mi z toho toto:
Potrebujeme:
200 g pohánky
4 vajíčka
150 g ovsenných vločiek
trošku vody
soľ, korenie, majoránku,
cesnak, cibuľu, strúhanku
syr cca 100 g – ja som dala údené tofu
paradajky, rukolu alebo inú obľúbenú zeleninu na šalát
Postup:
Pohánku prepláchneme a zalejeme vriacou vodou tak aby bola xelkom ponorená a ešte cca 1 cm viac :). Necháme ju absorbovať tekutinu. (asi 1/2 hodiny). Pohánku preložíme do väčšej misy, pridáme vajíčka, syr, vločky, trošku strúhanky koreniny a podľa potreby vodu. Z hotovej zmesi sa musia dať tvarovať „fašírky“.
Horovú zmes ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti. Fašírky môžeme pripraviť na oleji na panvici, ja som ich urobila v rúre. Na plech som dala papier na pečenie a fašírky – nefašírky na 180 stupňov desať minút z každej strany.
K tomu som pripravila šalát z cherry paradajok, červenej cibuľky a medvedieho cesnaku a olív. Žiadne zemiaky ani žiadna iná príloha :).