Pohánkové fašírky

Áno – vyskúšala som urobiť takéto nefašírky. Bolo po multimäsovom víkende a jednoducho sa inak nedalo. Popozerala som kade – tade a vyšlo mi z toho toto:

 

Potrebujeme:

200 g pohánky

4 vajíčka

150 g ovsenných vločiek

trošku vody

soľ, korenie, majoránku,

cesnak, cibuľu, strúhanku

syr cca 100 g  – ja som dala údené tofu

paradajky, rukolu alebo inú obľúbenú zeleninu na šalát

 

Postup:

Pohánku prepláchneme a zalejeme vriacou vodou tak aby bola xelkom ponorená a ešte cca 1 cm viac :). Necháme ju absorbovať tekutinu. (asi 1/2 hodiny). Pohánku preložíme do väčšej misy, pridáme vajíčka, syr, vločky, trošku strúhanky koreniny a podľa potreby vodu. Z hotovej zmesi sa musia dať tvarovať „fašírky“.

Horovú zmes ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti. Fašírky môžeme pripraviť na oleji na panvici, ja som ich urobila v rúre. Na plech som dala papier na pečenie a fašírky – nefašírky na 180 stupňov desať minút z každej strany.

K tomu som pripravila šalát z cherry paradajok, červenej cibuľky a medvedieho cesnaku a olív. Žiadne zemiaky ani žiadna iná príloha :).

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre