Dosť dlho som premýšľala ako nazvem ten šalát. Lebo v ňom je aj hruška, aj……. No veď kuknite. A určite vyskúšajte. Bola to veľká dobrota.,
Suroviny:
kuracie stehná – 1 ks na osobu
soľ, korenie, mletá červená paprika
maslo
ľadový šalát
cherry paradajky
rukola
hruška
brusnice – zavárané
Postup:
Kuracie stehná upečieme tradičným spôsobom. Teda – každý má asi ten svoj. Ja som ich umyla, osolila okorenila a posypala červenou paprikou. Uložila som ich do „jenskej“ misy, dala trochu masla, trošku vody a upiekla do mäkka a chrumkava.
Medzitým, som pripravila šalát. Dávala som to rovno na taniere. Ľadový šalát som nakrájala, navrstvila na tanier, na to rukolu a cherry paradajky pokrájané na štvrťky.
Hrušku som očistila a škrabkou na zemiaky som „naškrabala“ také fajn hruškové lupienky. Celý šalát som jemne dochutila zaváranými brusnicami a VEĽMI jemne som ho pokvapkala výpekom z kuracích stehien. Viac som nesolila ani inak nedochucovala. Vo finálnej verzii sa všetky chute prepojili a soľ ani nič iné nebolo potrebné.
Na to som do stredu položila upečené kuracie stehno. Myslím, že stehno môže byť aj vykostené a urobené na prírodno. Bola to pre nás fajn zmena v šalátovom jedálničku. Verím, že Vám bude chutiť. Dobrú chuť 🙂