Hm……tekvicové šialenstvo v plnom prúde. 🙂 Jasné, že som chcela vyskúšať aj koláč. Polievka, Rizoto, prívarok – to je také „normálne“. Ale dezert z tekvice? Za mňa teda určite áno 🙂 Recept som našla v jednej z „fitkových“ kuchárok
Potrebujeme:
Cesto:
150 g hladkej špaldovej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 vajíčko
60 g kvalitného rozpusteného masla
štipku soli
Plnka:
asi 500 g tekvice hokaido
2 lyžide bieleho jogurtu
2 vajíčka
mletá škorica
2 lyžice ďatlového sirupu (môžete použiť aj javorový sirup, alebo kokosový cukor)
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame a dáme do menšej tortovej formy (priemer 24 cm). Najprv som sa bála, že je cesta málo, ale v pohode to vyšlo. 🙂 , „vytlačte“ aj do strán. Cesto trochu popreipchujeme vidličkou a pečieme v rúre na 200 stupňov 10 – 15 minút – záleží od typu rúry.
Medzitým, ako sa pečie cesto si vyumývame tekvicu. Nemusíme ju šúpať, len vydlabeme jadierka. Pokrájame na kocky a udusíme do mäkka.
Po uvarení tekvicu rozmixujeme, postupne pridáme jogurt, vajíčka, štipku škorice ( ja som nemala, dala som perníkové korenie a tiež super) a dosladíme podľa chuti. Všetko dobre pomiešame a vylejeme na upečený korpus. Pečieme ešte 30 – 40minút.
Po vychladnutí podávame. Môžeme ozdobiť drobným ovocím, ja som použila zavárané brusnice.