Pečené kuracie stehno s „hruškovým“ šalátom

Dosť dlho som premýšľala ako nazvem ten šalát. Lebo v ňom je aj hruška, aj……. No veď kuknite. A určite vyskúšajte. Bola to veľká dobrota.,

Suroviny:

kuracie stehná – 1 ks na osobu

soľ, korenie, mletá červená paprika

maslo

ľadový šalát

cherry paradajky

rukola

hruška

brusnice – zavárané

 

Postup:

Kuracie stehná upečieme tradičným spôsobom. Teda – každý má asi ten svoj. Ja som ich umyla, osolila okorenila a posypala červenou paprikou. Uložila som ich do „jenskej“ misy, dala trochu masla, trošku vody a upiekla do mäkka a chrumkava.

Medzitým, som pripravila šalát. Dávala som to rovno na taniere. Ľadový šalát som nakrájala, navrstvila na tanier, na to rukolu a  cherry paradajky pokrájané na štvrťky.

Hrušku som očistila a škrabkou na zemiaky som  „naškrabala“ také fajn hruškové lupienky. Celý šalát som jemne dochutila zaváranými brusnicami a VEĽMI jemne som ho pokvapkala výpekom z kuracích stehien. Viac  som nesolila ani inak nedochucovala. Vo finálnej verzii sa všetky chute prepojili a soľ ani nič iné nebolo potrebné.

Na to som do stredu položila upečené kuracie stehno. Myslím, že stehno môže byť aj vykostené a urobené na prírodno. Bola to pre nás fajn zmena v šalátovom jedálničku. Verím, že Vám bude chutiť. Dobrú chuť 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre