No, áno. Hodnú chvíľu som hľadala vyhovujúci, slovenský, spisovný a neviem ešte aký názov pre toto skvelé jedlo. Našla som ho na niekoľkých českých weboch. Volá sa jednoducho „Zelňáky“
Nikdy som si nevedela predstaviť, že z kyslej kapusty sa dajú robiť placky, alebo teda mne vyšli skôr také……..buchty? Neviem ale sú skvelé. Sú zdravé. Sú plné zdravia (aj slaninky 🙂 🙂 🙂 🙂 )
No lebo veď nebudem dookola variť segedínsky, koložvársku a kapustové halušky….. A okrem iného som typ, ktorý sa nebojí skúšať, vymýšľať a kombinovať.
Čo budeme potrebovať?
Postup:
Kyslú kapustu dokonale zbavíme prebytočnej šťavy. Slaninku nakrájame na drobno a poškkvaríme, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dochutíme podľa svojej chuti.
Čo sa týka byliniek, ja som dala provensálske bylinky, majoránku, ktorá bola v pôvodnom recepte som nemala. A to bola pre mňa výzva!
Z hotovej masy robíme placky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, alebo podľa typu a výkonu rúry. Moje sa piekli cca 40 minút.
Neviem Vám opísať tú chuť vôňu a pocit. Toto je, vážení, jedna z vecí, ktorú treba jednoducho zažiť.
Teším sa, že odskúšate a dáte mi vedieť. Dobrú chuť.