Čím som staršia, tým viac premýšľam o tom, čo jem, čo konzumujem, čo pijem. Nehovorím, že si nikdy nedám nič „nezdravé“ (kto to kedy porozdeľoval?), alebo nevypijem kofolu.
Chcem tým povedať, že akosi prichádzam na to, čo mi robí dobre a čo už menej. Po akom jedle mi je dobre, po akom ťažko. Nikdy som nebola nejako mimoriadne striktne zameraná. Áno vyskúšala som rôzne smery v stravovaní, no nakoniec mi príde vždy taký zdravý sedliacky rozum.
Šak máš Eva svoj rozum. Daj si a uvidíš. No a presne tak to je. Jem menej chleba, príloh, (ale sem tam si dám)
Už vôbec nepresviedčam a nepresadzujem svoje postupy v jedení. Chceš? Urobím. Chceš iné? Okej. Nemám s tým problém. Pretože ja proste milujem ten čas strávený „pri hrncoch“. No. Niekto rád nakupuje a ja rada varím.
A varím dobre. Nie, Varím výborne. Áno. 🙂 🙂 🙂
A milujem aj svoj bordel v kuchyni pri varení. (Môj muž má z neho koprivku 🙂 🙂 🙂 ). Výsledok je vždy geniálny. Fakt.
Ako napríklad dnes. trošku mäska, trošku šampiňónov, špenátik karfiol, paradajky, papriky…….
A tu asi narazí kosa na kameň. Nemám na to čas. Fakt? Podľa mňa tro trvá kratšie ako čokoľvek iné. S tým rozdielom, že zašpiním viac panvíc. Ale veď viete, mne to NEVADÍ.
Poďme na to:
Dáme variť karfiol a na to parak so špenátom. Kuracie stehná (dobrovoľné priznanie – polotovar z nemenovaného reťazca 🙂 ) prihrejeme alebo čerstvé urestujeme tradičným spôsobom s ľubovoľnými koreninami.
Na cibuľke orestujeme šampiňóny. Medzitým sa dorobil čerstvý špenát – šup s ním k šampiňónom. Karfiól na polomäkkotvrdo vyberieme a nasekáme na „ryžu“. Nasekanú ryžu premiestníme do panvičky a pridáme trošku oleja, soli a kurkumu. Paradajky orestujeme. Alebo si zvolíme ľahšiu prílohu z čerstvej zeleniny. Fantázii sa medze nekladú (mimochodom ja nikdy na začiatku neviem, ako to bude v konečnom dôsledku vyzerať. A to je celé.
Dobrú chuť 🙂