Opäť nás raz navštívila nespútaná chuť na niečo dobré, sladké, jemné, krémové a v najlepšom prípade aj trošku zdravé. Čo s tým? Pozriem, čo máme doma…..aha…. KOKOSOVÁ múka. Ale ja sa jej bojím, lebo raz som z nej skúšala a……
Kto sa bojí, nesmie do lesa! Chceš koláč? Tak prosím:
Cesto:
1 hrnček (250 ml) jablkového pyré
2/3 hrnčeka kokosovej múky
4 polievkové lyžice medu
3 vajíčka
2 polievkové lyžice kokosového oleja
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Krém:
250 g mascarpone, alebo jemného tvarohu
150 g bieleho jogurtu
2 polievkové lyžice medu ( alebo podľa chuti)
Čučoriedky, alebo iné ovocie podľa chuti
S obrovským rešpektom ku kokosovej múke som zmiešala ingrediencie na cesto. Hotové som dala na menší plech vystlaný papierom na pečenie(môžete použiť tortovú formu s priemerom cca 18 cm). Pri teplote 180 stupňov sa koláčik piekol asi 40 minút – pozorm všetko záleží od Vašej rúry.
Medzitým som zmiešala ingrediencie na krém – mascarpone, biely jogurt, med alebo iné sladidlo podľa chuti. Koláčik som nechala vychladnúť. Krém som nedávala na celý koláč, ale vždy som dala na odrezaný kúsok 1 -2 lyžice krému a na vrch čučoriedky.
Teda, poviem Vám, takú dobrú predobrú dobrotu som už dávno nejedla. A čo je hlavné s kokosovou múkou som už kamarátka. Užite si aj vy lahodnú chuť kokosového cesta podčiarknutú neodolateľným krémom a chuťou čerstvých čučoriedok. Alebo malín? Dobrú chuť 🙂