Kokosový koláčik s lahodným krémom a ovocím

Opäť nás raz navštívila nespútaná chuť na niečo dobré, sladké, jemné, krémové a v najlepšom prípade aj trošku zdravé. Čo s tým? Pozriem, čo máme doma…..aha…. KOKOSOVÁ múka. Ale ja sa jej bojím, lebo raz som z nej skúšala a……

Kto sa bojí, nesmie do lesa! Chceš koláč? Tak prosím:

Cesto:

1 hrnček (250 ml) jablkového pyré

2/3 hrnčeka kokosovej múky

4 polievkové lyžice medu

3 vajíčka

2 polievkové lyžice kokosového oleja

1 čajová lyžička prášku do pečiva

 

Krém:

250 g mascarpone, alebo jemného tvarohu

150 g bieleho jogurtu

2 polievkové lyžice medu ( alebo podľa chuti)

Čučoriedky, alebo iné ovocie podľa chuti

 

S obrovským rešpektom ku kokosovej múke som zmiešala ingrediencie na cesto. Hotové som dala na menší plech vystlaný papierom na pečenie(môžete použiť tortovú formu s priemerom cca 18 cm). Pri teplote 180 stupňov sa koláčik piekol asi 40 minút – pozorm všetko záleží od Vašej rúry.

Medzitým som zmiešala ingrediencie na krém – mascarpone, biely jogurt, med alebo iné sladidlo podľa chuti. Koláčik som nechala vychladnúť. Krém som nedávala na celý koláč, ale vždy som dala na odrezaný kúsok 1 -2 lyžice krému a na vrch čučoriedky.

Teda, poviem Vám, takú dobrú predobrú dobrotu som už dávno nejedla. A čo je hlavné s kokosovou múkou som už kamarátka. Užite si aj vy lahodnú chuť kokosového cesta podčiarknutú neodolateľným krémom a chuťou čerstvých čučoriedok. Alebo malín? Dobrú chuť 🙂

Evka
Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba. : viac o mojom príbehu tu>>
Komentáre